Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Saigonkanel är en typ av kanel som äger samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är framförallt att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den också starkare smak, doft samt större influens på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

Ytterligare en kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Förvisso är det den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är nära relaterade med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika vanligt förekommande i handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Flera som lider av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel på daglig basis, speciellt människor som ännu inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har mycket att vinna av att låta kanel vara ett varaktitg inslag i kosten. levaxin o bantning
.

Att sänka blodsockret är gynnsamt för alla, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och i och med att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överflöd, så minskar alltså inlagringen av energi i fettvävnaden ifall man äter kanel.

Man erhåller dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utsträckning av Saigonkanel eftersom att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Detta är en fråga som kräver ett flexibelt besvarande. Alla är vi olika, olika till kroppen, olika stora och olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man råda ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det handlar om Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. få utökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte mycket, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är oerhört gynnsamt – och gott!

Det är någonting man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en väldigt viktig faktor i sig och när man kommer över en så enastående, naturligt mirakulös krydda som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att utnyttja den.

Den som går på lågkolhydratsdieter såsom Atkins och LCHF har också något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är fortfarande inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men online är den relativt lätt att hitta. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt