Hälsosam livsstil med vietnamesisk kanel

Vietnamesisk kanel med oslagbara egenskaper

Den vanliga Kassiakanelen som vi köper i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är god, smakrik och på flera sätt bra för vår hälsa och vi älskar denna krydda mycket. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och bidrar till ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel heter kanelaldehyd. Detta ämne ger kanelen sin unika smak som vi med stor förtjusning sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass samt müsli. Kanelaldehyden ansvarar även för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor och parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är mycket effektivt för att motverka svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig undan – doften avskräcker dem. Människor som ofta råkar ut för svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell och antiseptisk substans

Kanel – och då i synnerhet vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och uppenbara tecken finns på att det likaså är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle kunna inta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovanför är egentligen häftigt nog, men det finns fler anledningar till varför man ska prova att implementera kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel äger blodsockerreglerande egenskaper som gynnar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel också, men inte i samma omfattning. Insulinkänsligheten kan eskalera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel jämnt – det är en ganska makalös siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel dagligen så förstärks ens ketos vilket ökar förbränningen ytterligare, och är man en som tränar ofta så ökar ens muskeltillväxt därför att kanelen bäddar för det. Det finns så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon gräns.

Öka fettförbränningen

Vill man eskalera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett perfekt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett råd att blanda den i morgonkaffet, då ges man en äkta rivstart på dagen. Om man därefter dessutom tar en kvick promenad på 45 minuter stärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otänkbart – i Vietnam. Mer precist i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning på nätet
.