Gå ner i vikt med Saigonkanel

Att vietnamesisk kanel är bra för viktnedgång är något som vetenskapen börjar få fram klara belägg för. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med sina aromer för kaffe, vispgrädde samt bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening belysa varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är ganska komplex. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för flera. Den som vill känna till mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den bästa

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det relativt stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men just vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda äger är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i färg och densitet, man kan dosera avsevärt mindre av sin Saigonkanel för att uppnå likadan smak som man får med vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa medan du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill i själva verket gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är endast bra så det finns ingen orsak till att önska göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att accelerera förbränningen av fett finns det mycket man kan göra, träna och äta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, och hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en betydelsefull funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är perfekt för den som vill gå ner i fettmassa. Detta i sin tur påverkar sköldkörteln positivt eftersom den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått tydligt goda utfall av ett dagligt intag av kanel, och vissa har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i konsultation med doktor).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF eller Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att balansera sina blodsockernivåer med tanke på att de i stort sett jämt är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Ifall insulinkänsligheten är låg kan kroppen dock fortsätta att framställa för mycket insulin, fastän ingen eller väldigt lite glukos behöver tas om hand, detta kan hindra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till rejäl hjälp i dessa fall eftersom den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos i frånvaro av någon större bantning vindruvor
möda.

En anpassningsbar krydda

Kanel är smakligt i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.