Effektiv träning med Saigonkanel

Title=Uppnå tillstånd av Ketos med Saigonkanel
Tags=Ketos med Saigonkanel
Category=1
UserCategories=Saigonkanel|bantning|socker|tips|nyheter|blogg|uncategorized
Content=Saigonkanel för maximerad ketos

Hängivna anhängare till ketogena dieter, dvs, dieter där man äter så pass lite kolhydrater att kroppen drivs av ketoner istället för glukos, märker av övergången från glukosdrivande tillstånd till ketos på olika sätt. En acetonliknande andedräkt är en vanlig effekt, likaså övergångsbesvär som utmattning, irritabilitet samt oförmåga att fokusera som vanligt. Dessa bekymmer är hastigt övergående och när man väl hamnar i ketos blir man mer balanserad och effektiv än förr.bantning lchf recept
.

Vissa lågkolhydratare har dock svårt att hamna i ketos, hur noggranna de än är med sitt reducerade kolhydratsintag och en möjlig orsak är för att deras bukspottskörtel inte reglerar insulinutsläppet som den bör och släpper ut långt mer insulin än nödvändigt.

Vad flera källor nu har insett är att Saigonkanel, i själva verket all kanel men framför allt Saigonkanel, slungar in denna kategori människor i ketos, med så lite som ett halvt gram om dagen. Det finns inga undersökningar än på det, men erfarenheter tyder på att det finns logik bakom företeelsen.

Ketos och fettförbränning

Man eftersträvar vanligtvis ketos för att det är ett fettförbrännande läge. När det inte finns någon glukos att tillgå så bryter kroppen ner fettvävnad till fettsyror som därpå blir till ketoner i levern. Lagrat fett omvandlas således till energi vilket innebär att tillståndet effektivt bränner bort oönskade fettdepåer. Detsamma sker när man fastar – eller svälter.

Många personer är lyriska över att kunna förtära tämligen ohämmat av saker som inte består av kolhydrater och ändå effektivt förbränna fett, för den skull har dieter som Atkins samt LCHF vunnit så mycket mark.

Nya rön om lågkaloridieter

Nyligen genomförde man en mäktig sammanställning av över 16 000 vetenskapliga rapporter utförda på LCHF. Bara 68 av dessa 16 000 rapporter hade tillräckligt hög nivå för att kunna ligga till grund för omskrivningar över hur kostrekommendationer för åtgärd av kraftig övervikt kan ändras.

Sammanställningen tyder på att just lågkolhydratsdieter, såsom Atkins och LCHF, är de dieter som fungerar både snabbast – och på sikt. Dessutom har man inte lokaliserat några negativa hälsoeffekter.

Långsiktiga effekter av ett ketogent tillstånd

Det finns inga långtidsstudier av vad lågkolhydratsdieter åstadkommer med kroppen under längre tid, men det finns inget överhängande hot mot hälsan enligt de undersökningar som har gjorts hittills.

Max fyra gram Saigonkanel om dagen

Saigonkanel kan effektivt bidra till stabil ketos, så eftersträvar man det ska man överväga ett dagligt intag av Saigonkanel på mellan 1-4 gram. Mer än så kan vara skadligt på grund av kumarinet i kanelen. Ett överdrivet intag av kumarin kan resultera i leverbesvär, vilket är allvarligt, men det ska mycket till.

Handla Saigonkanel

Saigonkanel – Cinnamomum loureiroi – går även under namnet vietnamesisk kanel och finns idag ännu bara att handla i välsorterade hälsokostbutiker, och via internet. En avancerad gissning tyder på att vi kommer att se betydligt mer Saigonkanel på marknaden inom en snar framtid i takt med att insikten om dess fantastiska viktminskningsegenskaper lyfts fram.

När man köper Saigonkanel bör man försäkra sig om att den är fräsch eftersom den förlorar sin styrka i takt med att den åldras.
Date=Range
Date1=2017-07-01
Date2=2017-08-31