Blodsockerbalans med vietnamesisk kanel

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel bidrar till ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så prova själv och se effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är tätt besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel hittar ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Det bidrar till en rad olika goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig utmattning, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många skilda sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när tester genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ytterligare.

Viktigt att skilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syfte att stimulera blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns några skilda typer att botanisera bland så en rask redovisning skadar inte:

• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Detta är kaneltypen vi vanligtvis finner i handeln.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är ännu starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den även ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därutöver verkar den gynna ett ketogent tillstånd i kroppen.

Personer som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får snart ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Vissa har dock besvärligt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig skänka fantastisk verkan efter bara någon dag. Det hänger antagligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett varaktigt läge av ketos. bantningsmetoder
.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!