Ta bort mossan effektivt I gräsmattan med mossmedel.

Gräsmattor som angrips av bland annat mossa, sniglar samt ogräs kan behandlas på flera annorlunda sätt. Ett mossmedel som är väldigt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man bekymmer med mossa i gräsmattan så kan det vara klokt att prova med järnsulfat samt vatten innan man ger sig på andra metoder.

mossa i gräsmattan vad göra

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte komplicerat att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allt man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för det här och vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det genomförbart att foga en vanlig trädgårdsslang till dunken för att efteråt sprida medlet över gräset.

En dylik ejektordunk kan man själv införskaffa på allt-fraktfritt.se och mixa eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så köper man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet före det blir dags att gödsla gräset på våren och sedan så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Precis när man ska behandla beror lite på den typ av gräsmatta som man har. Här kan det vara bra att rådslå med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att processa med järnsulfat i trädgård samt inomhus?

Man ska ständigt betänka hur kemiska behandlingar kommer att färga den egna hälsan och miljön, och det är viktigt att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det betydelsefullt att vara medveten om att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det självklart bli farligt men vid normal tillämpning där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra bra att använda sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger omkring. Inne så ska man vara en aning extra försiktig och se till att vädra då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill allihopa se snabba resultat och ett vackert gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan därför att bli av med mossa är att man ser så fina effekter av detta. Om man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar som gödning och rengöring så kan man slippa stå med mossriven. Det här är betydelsefullt. Vill Du veta mer Klicka Här järnvitriol inomhus.

Ifall det är betydelsefullt med snabba resultat så borde man utse en produkt som innehåller järnsulfatet. Detta är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är dessutom ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så korkat att gräset mår bra och blir grönare av att få en dos järnsulfat och att mördarsniglar inte tycker om detta medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som flertal uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så bör du alltså välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och efteråt se till att du applicerar på korrekt sätt och vid korrekt tidpunkt för en välmående samt bedårande tomt.