Man kan effektivt få bort mossan med hjälp av en spridarramp

Hur ska man få ut det där järnsulfatpulvret över gräsmattan för att ta bort mossa? Ifall man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju inte så svårt att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris troligen hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta funka helt eminent.

Så fungerar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan tillämpa i köket och för att städa fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett regelbundet sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

mossa gti

Detta är effektivt och enkelt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Dessutom så får man ju gå många omgångar för att klara av en större gräsmatta. Det här är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat och vatten på korrekt sätt på gräset

För att du ska få bästa effekten med spridarrampen så är det väldigt relevant att blandningen du har i kannan har korrekt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du sluta upp bakom anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noga.

Det är sällan smart att dra till med lite mer pulver för att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda noggrant så att var del vatten har pulver. Om du inte åstadkommer det här så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli alldeles betydelselös.

Mixa korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror förstås på hur mycket gräs du har. Men det rör sig icke om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så dyrt blir det inte och man kommer lång också med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man själv inte behöver fundera på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att fatta exakt hur man ska mixa så att det blir rätt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för samtliga

Innan du beställer spridarrampen till din vattenkanna för att avlägsna mossa i trädgården så ska du betänka ifall detta verkligen är korrekt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå runt med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att klara jobbet.

För äldre personer samt andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte jämt den ultimata lösningen. Det blir alldeles enkelt för tungt att bära vattenkannan. Klicka här nu för mer data järnsulfat mossa dosering. Man ska även tänka på att man behöver gå långsamt fram vilket kan bli mödosamt för somliga varpå mossa GTI eller egen blandning i ejektordunk är ett bättre val.