Köpa järnvitriol för en bättre gräsmatta och träbehandling

Det är relevant att veta hur järnvitriol bör användas. Det är nämligen en sak att hantera trä och en helt annan att nyttja järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa samt sniglar.

järnsulfat mossa

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att processa trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Om man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att skänka en viss färgton. Detta kan faktiskt bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att ha ihjäl mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre ifall du har besvär med mossa i gräset. Här kan man till exempel välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att sprida järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen och den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och blanda själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller handla deras breda spridarramp för vattenkanna, blanda 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Om du är ute efter järnvitriol altan kommer att må fint av så är det också betydelsefullt att du tar reda på hur du ska applicera produkten. Stundtals så kan det vara smart att bifoga helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte säga att järnsulfat är en riskfull produkt men då du ska processa trä så kan det ju ingå flera olika ämnen som möjligen inte är så nyttiga för händer samt för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju god lufttillförsel, men inomhus så kan det vara smart att slå upp fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte bara altanen, trägaraget och trappan av trä till huset som mår fint av behandling med järnsulfat. Det finns flertal smarta användningsområden som till exempel det att man kan bli av med mossan om man behandlar med järnsulfat och vatten två gånger per år. Klicka här för mer info ta bort mossa på stenplattor.

Något som många uppskattar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att nyttja. Det krävs inte många behandlingar för att skåda effekt, och det oavsett om man behandlar trä eller gräs. Det här är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård samt ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan också vara en god idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen och på taket. Därjämte så mår gräset bra av den här typen av behandling vilket kan vara bra att tänka på om du ska järnvitriol köpa online eller i en generell trädgårdshandel.