Kan man använda mossa GTI samt tak GTI på samma sätt?

Nuförtiden så är det flertal som har lite koll på järnvitriol alternativt järnsulfat som man också kan säga. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man nyttja mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja samt nej, det hela beror lite på vilken sort av järnsulfatprodukt som man väljer.

spridardunk

Järnvitriol till trä och mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara fint att veta att produkter som är till för att processa trä vanligtvis kallas för järnvitriol och då och då med ytterligare en benämning. Detta är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de även kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI samt tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används icke på samma sätt vilket I själva verket är rätt så logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak som man gör på gräsmattan och därjämte så krävs det lite andra egenskaper då man även behöver överlägga gräsets hälsa.

Se till att du köper korrekt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och ingenting mer både för tak samt gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är speciellt till för gräset kan komma i en smart dunk som skänker automatisk mix.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det göra kraftig skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för detta. Att det därefter är så att man möjligen sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) och vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att blanda med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är särskilt bra då man ska vårda en veranda, träfasad eller trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är viktigt. Mer information: På den här sajten järnsulfat mossa.

God planering är mycket relevant för en förnäm gräsmatta och ett fint tak

Före du plockar fram den järnvitriol du har och börjar mixa med vatten för att förse järnsulfat till gräsmattan alternativt för att processa taket mot mossa så ska du betänka hur du ska arbeta samt när. Det finns årstider som är speciellt lämpade för att attackera mossan och dessutom så kan det vara bra att repetera proceduren mer än en gång per år.

Starta med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak därför att komma fram till när och hur du bör processa. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI alternativt tak GTI och inhandla denna online eller i en gängse affär. Med en bra plan så borde arbetet flyta på enkelt och fint och du kan därpå se fram emot goda resultat och en hemmiljö som är både hälsosam samt vacker.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en begåvad ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För uppemot samma pris handlar man en större ejektordunk samt 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid samt Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.