Järnsulfat är effektivt mot mossa.

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Om det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du känna till att du bestämt kan göra något åt det här. Du behöver ej betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och korrekt produkter.

vattenkannspridare

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du alltid har drömt om.

Måste det vara så invecklat med effektiv mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man ska bekämpa mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så lätt ut tills man inser att detta kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne samt snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så invecklat att använda järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det väldigt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju endast att ansluta till trädgårdsslangen och därpå spraya gräset med dunken som blandar vatten och medel automatiskt. Järnsulfatet är sannerligen ett smart ämne som man drar enorm nytta av och det är angeläget att man finner en lätt metod för applicering så att man ej låter bli av ren lättja.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns likaså en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak också med Bensaltensid (verksam substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar ej all påväxt). Klicka Nu för mer detaljer mossa i gräsmattan.

Vilket järnsulfat är bäst för hantering av mossa?

Järnsulfat samt järnvitriol är detsamma men man kan finna produkter som använder de skilda namnen och som inkluderar mer än järnsulfatet. Om man vill få fatt i det bästa mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att investera på en ren produkt eller köp järnsulfat och blanda detta järnsulfat med vatten.

Att själv införskaffa järnsulfat (om du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett god tips) kostar därtill en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är rent järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så briljant att lägga dyra slantar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att få en riktigt förtjusande gräsmatta och ifall du enbart sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det ej att giva mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och därjämte så kan gräset bli grönare, men du tvingas även gödsla och göra annat för att gräsmattan ska bli så grann som den kan bli.

Behandla gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att blanda järnsulfat med vatten och vattna ut järnsulfatet med spridarramp alternativt spruta ut med ejektorflaska. Sedan låta mossan ligga kvar. Allaredan detta skänker en markant förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt vackert gräs på tomten så gäller det således att undersöka vad man kan göra för att ge det gott om näring och dessutom hålla undan ogräs och sniglar. Med gynnsam näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver också gödslas var år och kalkas med 2-3 års mellanrum. Givetvis växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för svår så är en robotgräsklippare en enastående lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och därpå igen under hösten alternativt så fort ny mossa visar sig. Om du ska mixa själv så ska du se till att hantera pulvret på korrekt sätt och att ha de arbetsredskap som krävs för att distribuera jämnt över gräset.