Hur kan man eliminera mossa på stenplattor snabbt och effektivt?

Mossbeklädda stenplattor är inte det mest tilldragande. Det är ju inte nödvändigtvis så att allihopa anser att det ser romantiskt och inbjudande ut med ett grönt mosstäcke. Det finns bra anledning till att ta bort mossa på stenplattor ifall man vill ha en förtjusande samt mysig trädgård. Med bra mossbekämpning så får man fina plattor igen.

Före du ser på järnsulfat till gräsmattan så är det viktigt att du betänker din arbetsmetod. Det är sällan smart att spraya på med järnsulfat och vatten för att efteråt tänka sig att mossan då den har dött kommer att regna bort. Därjämte kan det färga plattorna.

Börja med att planera hur du ska döda mossan och sedan få bort den, och arbeta sedan steg för steg för verkningsfull borttagning av mossa från stenplattor.

Eliminera mossa på stenplattor med bra mossbekämpning samt korrekt attityd

Bra mossbekämpning innebär att man dödar mossan som finns på plats och skapar en omgivning där den ej längre trivs lika bra. Det är mestadels så att man ser mossa där det är ont om näring och det är således som man kan hjälpa gräset genom att gödsla ordentligt under vår samt sommar.

Men stenplattorna kan man ju inte gödsla och här handlar det mer om att hålla fräscht och göra det besvärligt för mossan att komma åter. Bra mossbekämpning börjar redan då du väljer stenplattorna som du skall placera i trädgården. En ren samt slät yta är icke lika inbjudande som ett poröst material med flertal ihåligheter.

köpa järnsulfat

Tänk korrekt från början men misströsta icke ifall du nu måste avverka mossa på stenplattor som har gott om ihåligheter samt ojämnheter. Det går att få bort mossväxten med järnsulfat samt vatten alternativt Bensaltensid eller Fulstopp. Anta att du kan vinna över mossan och du kommer att besegra!

Viktigt att tänka på om du ska arbeta med högtryckstvätten

När mossväxten på stenplattorna är ej levande så vill man förstås spola bort den och det kan man enkelt uträtta med en högtryckstvätt. Men man ska vara försiktig då man väl börjar spruta på stenplattorna. Mossbekämpning av det här slaget kan leda till att mossan sprutar åt samtliga håll så beskydda ögon med ett bra ögonskydd då du jobbar.

Högtryckstvätten kan också skada stenar av poröst material. Ifall du skapar ojämnheter så skänker du ju bättre grogrund för kommande mossa så jobba hellre sakta och låt järnsulfat plattor kan behandlas med göra större delen av arbetet.

Vanligtvis är det en bra ide att handla en platt-tvättare som finns som komplement till högtryckstvätten.

När kommer mossan att vara borta för alltid?

Med en järnvitriol blandning så kan man komma långt men det är inte absolut att man kan avverka mossa på stenplattor med en enda behandling. Järnsulfat, alternativt järnvitriol, för plattor ger goda resultat, men beroende på hur mycket mossa man har att göra med så kan man behöva repetera behandlingen några gånger. Vill Du veta detaljer Klicka Här järnvitriol köpa.

Samma sak ifall det är ljusa plattor och man inte kan nyttja järnsulfat för det färgar, utan använder Bensaltensid alternativt Fulstopp. Alla preparat och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se

Mossan försvinner icke för evigt men man kan hålla den i schack genom regelbundna behandlingar med bra mossmedel som är skonsamt mot dig och naturen men som hatas skarpt av mossan.