Gräs och tak kan behandlas med dunk gti

Att behandla gräset samt taket mot mossa tar tid och kostar pengar. Men du kan sannerligen tillvarata på både tid samt pengar ifall du väljer dunk gti som gör det så väldigt enklare att fördela och som också drar ner på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är okomplicerad att nyttja sig av då man vill distribuera järnsulfat över gräsmattan alternativt på taket.

utvattningsbom för vattenkanna

allt-fraktfritt.se finns en bra teckning som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att vidtaga mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så konstigt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat jobbigt så möjligtvis man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till kommande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar alternativt införskaffa klart) som är så ofattbar lätthanterlig. Man behöver ju endast ansluta slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innehåll på ett väldigt smidigt sätt. Du sprayar på och går ut över gräset för att bli färdig på nolltid!

En ejektorflaska gör att det rentav blir trevligt att hantera gräset innan gödsling samt odling. Det här kan man därefter repetera till hösten för att hålla mossan i schack. Därutöver så kan man spara en hel del pengar på att avstyra dyra produkter som inte alls skänker samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och mixa gödning med vatten samt spruta ut lika okomplicerad. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte enbart gräset som drabbas av mossa. Man kan även behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo eller Fulstopp Turbo för att ordna med takrengöring. Här får man också bra användning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en placering alternativt en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och spruta uppifrån och ner.

Man kan göra mer än bestrida mossa med en god spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går exempelvis att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes fungerar för endast rengöring, det finns mer) för att sanera huset utvändigt eller kanske sköta gångar som har blivit jordiga samt leriga. Har man långa staket så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större påfrestning.

Man kan även ta hand om gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. För den skull skall man spara ejektordunken år från år. ejektorspridare köpa. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Detta har man ju användning av i olika situationer så det här är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Ifall det är så att du inte är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du inte grubbla på ifall du har gjort för mycket eller för lite. Du vet att det blir helt lagom och det är endast att fortsätta med behandlingarna för att få en fager trädgård och ett tak utan mossa.