Fungerar järnvitriol bra på tryckimpregnerat trä eller ska man låta bli?

När trä behandlas med järnvitriol så får det en oerhört attraktiv och slitsam yta. Man kan använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä men det rekommenderas att först och främst göra detta på obehandlat trä.

järnsulfat mot sniglar

Med en järnvitriol fasad så får man coola skuggeffekter för järnsulfaten kommer att påverka träet på annorlunda sätt beroende på det ljus som det utsätts för. Därmed så kan man se att huset får en aning olika karaktär i olika riktningar och det är det flera som tycker om.

Bästa resultaten får man med rätt teknik

Något man ej ska glömma bort om man vill nyttja järnvitriol på tryckimpregnerat trä är att det alltid är viktigt att arbeta med korrekt teknik. Helst ska man processa träpaneler före de monteras för att komma åt hela vägen omkring och för att kringgå besvär med spill. Men det är inte så att man använder järnsulfat samt vatten därför att ge träet extra skydd. Det handlar mer om estetik.

Frågan om hur snyggt det blir beror förstås på smak och på det trä som man behandlar. Ifall du har en lös bit av det tryckimpregnerade material som du vill måla på med järnvitriol på så kan det vara förståndigt att prova på denna bit.

Låt det hela ta en aning tid för man ser inte genast vad som händer med träet. Det kan ta flera veckor innan man ser effekten, så var ute i god tid och prova före hela fasaden behandlas.

Ifall järnvitriolen spiller på annat trämaterial

När man har snickrat ihop ett trä däck och därefter bygger ett snyggt staket av trä som man vill behandla med järnvitriol så är det enkelt hänt att medlet skvätter på verandagolvet. Resultatet blir fula fläckar som ser ut som om man har haft ett gäng fåglar på vistelse.

Vad gör man om man har spillt järnvitriol på trä? Ta fram Klorin och börja skura träet! Det här kommer att få bort fläckarna. Klicka här för ytterligare detaljer mossa i gräsmattan vad göra.
När det handlar om andra material så får man fundera på hur man applicerar järnsulfatet och hur man kan beskydda material som kan skadas av medlet före man sätter igång.

Det luriga med stänken är att det kan ta ett tag innan man ser vad som har hänt. Bra planering där man täcker sådant som ej får skadas är alltid smart.

Vad säger andra om att vårda trä med järnvitriol?

Något som man kan ha gigantisk användbarhet av är att så många diskuterar det där med hemskötsel samt bygge på internet. Du kan vara säker på att det är många andra som har använt sig av järnvitriol fasad medel och det är fort gjort att ställa en fråga i ett forum online.

Det kan vara besvärligt att hitta Järnvitriol i mindre förpackning än säck men på allt-fraktfritt.se finns det i flera olika storlekar samt smart utrustning för annan användning.

En del tycker att det här fungerar bra medan andra hävdar att det alls inte går att använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä. Vem ska man tro på? Ta en djupare titt på vilken typ av trä det var, om man hade väntat tillräckligt länge innan man uttalade sig om resultat, och vem det är som säger vad innan du bestämmer dig för att utföra behandlingen hemma.