Få vacker gräsmatta utan mossa

Kan man få en gräsmatta som påminner om greenen på golfbanan? För flera så är ju golfbanans vackra område synonymt med det perfekta gräset, men det kan tyckas vara en svår uppgift att få den mossbeklädda tomten att förändra form då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

spridarramp för järnsulfat

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man rätt så kvickt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att påföra på korrekt sätt och att skapa en del andra saker som kommer att gynna gräsmattans fortsatta framåtskridande.

Avlägsna mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Innan du börjar planera för att få dän mossan med järnvitriol så ska du fundera på att en normal villagräsmatta innehåller olika grässorter. Detta gör att man inte kan förvänta att få samma fina gröna nyans som på golfbanan.

Men du kan räkna med att få bort mossa om du använder dig av järnsulfat mossa inte gillar. Detta ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan före gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol verkan som även skänker ett grönare gräs. Det här skulle ju kunna ge ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så dumt.

Viktiga saker att tänka på vad innefatta gräs på tomten

Det finns mer än mossa att tänka på då man vill få en grann gräsmatta. Visst är det gott att köpa en järnsulfat påse alternativt en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan ansluta till vattenslangen och duscha gräset med, men du skall också se till att bearbeta gräsmattan på rätt sätt.

Klipp icke gräset för kort. Tänk på att ge minst 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir kraftfullt. Det är också gott att använda ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren och sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen ej följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att veta är att man ganska snabbt kan komma in i korrekt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar eliminera mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt även ta tag i andra bitar som gödsling och kanske också mossa på stenplattor. Vill Du veta detaljer Klicka Här mossa på stenplattor.

Det här är något som ger stor lycka och dessutom inspiration. Du behöver ej lära dig allting på en dag, med tiden så begriper du mer om vad som krävs för att hålla gräset snyggt. Starta mixa järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset fräscht med sand imorgon.

Det kan också vara klokt att avskilja uppgiften med andra i hushållet. Ifall du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens uppgifter. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir stämmer utmärkt även på gräsmattan så engagera hela familjen i kampen mot mossan!