Det är inte komplicerat att genomföra en takrengöring på egen hand

Med tiden blir tak samt tegelpannor slitna och måste rustas upp. Detta beror på att lavar samt mossa har fått fäste. Men det behöver ej vara så farligt som det ser ut och man kan utföra takrengöring själv på ett rätt så så enkelt vis.

En taktvätt kan man nämligen utföra med trädgårdsslangen samt Takrengöring Turbo som består av bensaltensid och vatten. Det är endast att klättra upp på en stege och spraya ut över taket. När mossan har dött så kan man raspa av den med en skrapa som har ett långt skaft eller använda högtryckstvätt därför att tvätta dän. Alternativt låta den regna bort, tar 1-2 år.

Så enkelt kan du verkställa din takrengöring själv

Klättra upp på stegen och inleda behandla med den Bensaltensid mot mossa som du har köpt. Det finns annorlunda produkter och det är tydligt att en dunk som man tillsätter trädgårdsslangen till gör det enklare att spraya ut men man kan också blanda själv om man vill och använda sig av en spridarramp till vattenkannan, en ejektordunk från allt-fraktfritt.se eller applicera i påläggsläge (kemläge) med somliga högtryckstvättar.

Innan du utför behandlingen med Fulstopp alternativt Bensaltensid så kan du starta med att raspa av mossa som man enkelt får bort med en plastskrapa. Tänk på att nyttja en raspa som är konstruerad för takets pannor så att du inte skadar dem och så att du inte skapar sprickor som ger bra grogrund för ny mossa.

Spola med vanligt vatten därför att få dän den mossa som du har skrapat loss. Gör fräscht i hängrännan där allt lort samlas. Nästa steg blir att bearbeta med blandningen. Då avdödar man alla sorters påväxt, icke bara mossan. Allt för omfattande att informera här, en ta glimt på Fulstopp.com.

Angeläget att tänka på säkerhet då man gör en taktvätt

Det är angeläget att man har en god stege då man gör takrengöring själv. Det får icke bli svajigt då man står och sprutar och skrapar. Då det blir dags att behandla taket med Bensaltensid så ska man även nyttja sig av skyddshandskar och skyddsglasögon.

Arbetet på taket ser inte ut som då man vattnar gräsmattan med järnsulfat även ifall man får samma vackra effekt. Mossan dör och man får lättare av den från taket. Behandlingen leder också till att man fortsatt slipper ny mossväxt.

Ifall du gör taktvätten med högtryckstvätt så är det väldigt relevant att du riktar tvätten på rätt sätt. Det är inte bra att spraya nedifrån och upp därför att vatten då kan komma in under tegelpannorna. Här kan det alltså vara så att du behöver klättra upp på taket därför att komma åt på rätt sätt.

Förvalta takets tegelpannor på korrekt sätt

Tänk på att skador på tegelpannorna inte är gott för taket. Jobba på ett skonsamt vis och använd icke material som kan skrapa sönder pannorna. Ifall du använder dig av järnsulfat och vatten på korrekt sätt så ska det inte krävas så mycket styrka för att få dän mossan. Mer info: På denna sajten järnvitriol inomhus.

En bra takrengöring kan ta tid så tänk på att boka in detta arbetet samt taktvätt då du faktiskt har tid för det och icke behöver stressa. Lär dig mer om ditt tak och hur det ska behandlas samt hur ofta för att eliminera mossa på ultimata sätt. Gör därpå upp en plan för när du behandlar återigen så att du vet exakt när du behöver klättra upp samt behandla takpannor åter nästa gång.