Bör man satsa på Weibulls mosspreparat eller fungerar det lika bra med järnsulfat?

Blott fantasin sätter gränser för hur man kan använda järnsulfat åt mossan I trädgården. Kanske kunde man anknyta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är uppenbart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat alternativt kan det funka lika bra med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med ultimata mosspreparatet

Den ultimata effekten får man förstås med det preparat som faktiskt tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja tänka på ifall det inte är klokare att personligen sammansätta eller att inbringa en ren järnsulfatprodukt.

köpa järnsulfatspridare för vattenkanna

Faktum är att det är mycket billigare att införskaffa medlet på allt-fraktfritt.se än att inbringa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är självklart betydelsefullt att du är varse om hur du ska sprida järnsulfat och vatten på rätt sätt över gräsmattan så att du får ultimata möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara medryckande att notera är att en del snigelmedel har en grund som består av järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att inhandla en dunk med järnsulfatet i pulverform som du sedan blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte handla antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är viktigt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man också måste tänka på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Om man handlar en blandning som ska ha ihjäl mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta kanon men ej ifall det här preparatet är giftigt.

En kolossal fördel med att tillämpa järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan till exempel inte tillintetgöra ogräs med järnvitriol. Det är blott mossan och mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än nog.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks råda även bland de som pysslar i trädgården. När man kan handla en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju fråga varför människor inte gör detta i större utsträckning.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man inte har rätt utrustning för att mixa järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller införskaffa en ejektordunk och blanda eget koncentrat för kaffepengar) som ger flexibel mix och därpå oproblematisk behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och undra en aning på hur man på bästa vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det rentav inte är så svårt att beställa en billigare produkt online (inspektera järnsulfat och samtliga smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som därutöver är bra för miljön och riktigt oproblematisk att använda sig av.