Wassermaxx Deluxe – den snygga kolsyremaskinen

Wassermaxx Deluxe är en riktigt förtjusande medlem i Wassermaxx familjen. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt vikt än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man måste göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ungefär 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar drygt 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med lite diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe ger gott kolsyrat vatten alternativt smarrig läsk på bara några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därpå smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man enbart i dessa efter tycke samt smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser och socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller hög kvalitet. Det finns självfallet andra märken man kan testa när det handlar om smak. Sodastream har flera smaker, de innehåller i regel både artificiella sötningsmedel och socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker samt sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra företag som gör olika essenser är Sonjo samt saftföretaget Bob.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskeblaskvichyvattenmineralvatten

Vatten är nödvändigt för oss att dricka, vi bör få i oss omkring 1-2 liter vatten om dagen och det är för många svårt. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allt efter personlig dagsform.

Att handla vatten på flaska är sanslöst kostsamt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att handla buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga då smaksättningen är oerhört mild. Om man smaksätter själv så anpassar man mängd efter egen smak. Man slipper även kånka tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med hjälp av en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Endast co2 cylindern behöver fyllas på någon gång ibland. Detta innebär självfallet även att man gör en god handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna massor av olika kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx samt Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.