Vad är det som är så märkvärdigt med mineralvattnet Ramlösa?

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra före vatten som man kolsyrat själv hemma? Det här är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det endast rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är minsann en aning utstickande och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

sodastreamer

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du värk i magen, kolik, eller är du kanhända aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg därför att bli av med åkommor som legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är mycket gripande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade läkande verkan. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda bot på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är också något som kan vara bra för hälsan för den är väldigt grann. Ifall du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att promenera i denna park, och möjligen tar du en liten paus där du givetvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa som Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är hejdlöst bra för oss människor. Detta I synnerhet om man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det medföra att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man verkligen mår bättre. Det behöver alltså inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer för att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det förstås bli rätt dyrt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att satsa i en kolsyramaskin. kolsyremaskin kolsyrat vatten Det här är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och också något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju icke utesluta det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och dessutom inhandla Ramlösan alltemellanåt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga besvär för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, också krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt trevligt.