SodaStream kan hamna i krig medd Coca Cola

SodaStream har plockat fsamman 3714 tomma Coca Cola burkar samt fyllt en stor bur för att visa på hur miljödåligt det är att inte blanda läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream samt kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett brev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de äger alla sina aluminiumburkar och att ingen annan har rätt att använda dem. NNu går SodaStream till motattack genom att offentliggöra hotet världen över.

Detta är dårskap. Om Coca Cola hävdar att de äger alla sina burkar då måste de ju oxå ansvara för att städa opp dem. Istället för att tacka oss för att vi plockar upp deras skräp får vi ett hotbrev från deras jurist. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är upprörd över består av burar fyllda med flaskor och aluminiumburkar. Buren skall symbolisera den miljöförstöring som läsk och vatten på flaska samt ask innebär. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren samt budskapet på den svenska buren är att en medel svensk familj på fyra personer förbrukar tillsammans 3 714 flaskor samt burkar på fem år. Alla dessa flaskor samt burkar kan ersättas av en enda återanvändbar flaska från SodaStream.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Man kan anse att SodaStream är mindre begåvade som går i batalj med jätten Coca Cola. Då skall man känna till att SodaStream i flertalet decenier själva angripit andra företag för att skydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en förpackning {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream just vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds och trots att det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i batalj så är det mot en stridsvan antagonist som – i varje fall i Sverige – kan vinna även om de skulle förlorat i andra länder. Samt dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

http://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471