Smaksatt vatten, lite näringsmässiga fakta

Den ökade efterfrågan efter smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska fenomenal, den ökade efterfrågan beror utan tvekan delvis p.g.a. satsningen på en “friskare livsstil” samt den skepsis som många människor har för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi egentligen äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig tidigare.

bubbelvatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Men som du kan ana, utan att tvinga i dig något av olika smaksatta vatten som vi dricker, finns det rätt så mycket att rapportera om.

Men producenterna vrider och vänder på märkningsreglerna som gör att du missar flera av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte fullt ut fattar vad det hela innebär.

Ett av de mest påfallande exemplen är väl Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola innehåller lika mycket socker som ett motsvarande glas med apelsinjuice (cirka 10 bitar socker).

Att samtidigt Coca Cola saknar allt vad vitaminer samt mineraler som finns i fruktjuice väljer de att ej nämna något om.

Om du nu tycker att tio bitar socker låter mycket – vilket det är – så kolla vad en Milkshake på MacDonalds består av, motsvarande 16 bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället innehåller sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige bör vi skatta oss speciellt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor med vatten som finns att handla i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett mer hälsosamt alternativ och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi egentligen äter och dricker.

Konsumenter kollar alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll och den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig tidigare.

Konsumenter är även mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad ger bättre energinivåer, hjälper till att kassera toxiner som kommer från ditt system, och hjälper till att hålla huden så den ser mer ungdomlig ut.

Vatten, i motsats till traditionella kolsyrade drycker, juice, kaffe o.s.v. är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara fullkomligt ärliga, det kan vara lite trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar gott, och med så massa intressanta samt spännande smaker som finns tillgängliga nu finns det alltid en smak som kan tilfresställa även den mest blaserade av provsmakare.

Bra smak, inga kalorier är ett självfallet val för den hälsomedvetna konsumenten.