Prova Aromhusets smakessens av persika till ditt kolsyrade vatten

En persika har ett orangefärgat kött, är en söt stenfrukt med ett hölje som är ludet, och har en rejäl kärna i mitten. Persikoträdet trivs i relativt varma klimat som i länderna omkring Medelhavet, men kan också odlas i södra Sverige samt Danmark om förutsättningarna är fördelaktiga. Trädet är tämligen litet och har en maxhöjd på ca 6 meter, det bär blommor på våren, mellan februari samt april, som sedan utvecklas till de goda, saftiga frukter vi så väl känner till.

kolsyremaskin

Smaken av persika är mycket uppskattad i mycket, allting från te till kräm, saft, juice, glass eller drinkar – allting blir gott med persika! Aromhuset är ett märke som framställer essenser åt kolsyrat vatten. Dessa essenser är fria från socker och kemiska preparat, men skänker rik samt god smak åt ens bubbelvatten. Alla Aromhusets essenser smakar som de ska och kan blandas med varandra efter egna önskemål. Persika är en av 16 smaker från Aromhuset och är oerhört smaklig tillsammans med bl a Äpple, Citron eller Banan beroende på om man uppskattar sötma eller syrlighet. Persika är naturligtvis mycket god helt på egen hand också.

När man doserar essensen i vatten rekommenderas man att ta ungefär 2 ml smak till en liter vatten, smakerna är högkoncentrerade och varje flaska innehåller 30 ml, så med angivna rekommendationer räcker varje liten flaska till ungefär 15 liter vatten. Smaken kommer till sin fulla rätt i kyligt, kolsyrat vatten som har doserats en stund innan intag. Vi måste ju få i oss tillräckligt med vatten varje dag och med Aromhusets essenser ihop med lite bubblor blir det både gott och enkelt.

Man kan mixa Aromhusets essenser i kolsyrat vatten från affären, men det går minst lika fint att ha i vatten som man med en sodastreamer har kolsyrat hemma. Det är därutöver ett miljövänligare alternativ som även är snällare mot plånboken genom att man slipper bidra till onödiga transportutsläpp och rätt så kraftiga överpriser. Vattnet i våra svenska kranar håller otroligt hög kvalitet och är i mångt och mycket bättre än något annat vatten, så genom att använda sig av det spar man sina pengar, miljön och gör samtidigt hälsan en tjänst.

Svenskar dricker otroligt mycket kolsyrat vatten, och ännu mer av smaksatt kolsyrat vatten. Vi vill ha ett trevligt alternativ som inte skadar hälsan, men som är roligare än vanligt, stilla och smaklöst vatten. Aromhusets essenser är sockerfria och innehåller inga kalorier. De är även fria från sötningsmedel som bidrar till konstiga bismaker samt färgämnen och passar därmed dagens moderna samt hälsomedvetna personer.

Man kan också låta barnen njuta av välsmakande bubbelvatten utan att oroa sig över hål i tänderna eller onödiga sockerchockar, i sortimentet finns till och med ett par smaker som är speciellt framtagna för just barnen. Persika, med sin söta, mjuka smak, är dock likaså en essens som lämpar sig oerhört väl åt barnens smaklökar.