Öka din koncentration på jobbet med blåbärsvatten

Det är massor som fullkomligt älskar smaken av blåbär. Det är en av det svenska kökets mest klassiska smaker och allt från blåbärspaj till blåbärsmarmelad framkallar starka nostalgiska känslor hos de flesta svenskar. Blåbäret har en murrig men samtidigt frisk smak som för tankarna till våra fina skogar, det är också en smak som lämpar sig väldigt fint ihop med andra bärsmaker – t ex hallon alternativt jordgubbe.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerläskeblaskvichy vattenmineralvatten

Ett fat nyplockade blåbär tillsammans med en aning glass eller en klick nyvispad grädde finns det få saker som klår. En varm blåbärspaj med vaniljkräm är också en kick för smaklökarna – det vattnas i munnen bara vid tanken!

Det gör inte saken värre att blåbär råkar vara ett av de nyttigaste bären man kan förtära, det har till och med kommit fram förhållandevis nya rön som visar på blåbärets cancerhämmande egenskaper, så himmelskt gott och nyttigt på samma gång! Det är det inte mycket som är.

Gert Strand AB har relativt nyligen lanserat 16 aromer för kolsyrat vatten, en av smakerna var blåbär – en given favorit bland massor. Samtliga 16 aromer kan blandas med varandra och blåbär är en flexibel smak då andra smaker såsom hallon, jordgubbe samt vanilj även finns med i sortimentet. I kombination med andra smaker kan man nämligen ta fram sina egna favoriter.

Aromhusets smaker är avsedda för kolsyrat vatten, men kan användas också till annat om man så vill, enbart fantasin begränsar en. Det smaksatta bubbelvattnet bör vara kallt för ultimata upplevelse, men det kvittar ifall det är köpt sodavatten alternativt hemkolsyrat dito som används. Allihopa aromer är fria från både socker och sötningsmedel, den söta smaken kommer från naturliga aromer och man kan dricka dem utan att bekymra sig över vare sig hål i tänderna eller onödiga kalorier.

Nu kommer sex av Aromhusets smaker i nytt format – en av dem är blåbär och de andra är granatäpple, äpple, hallon, persika och melon. Den nya flaskan är mycket större med hela 270 ml arom och har en pumpkork istället för vanlig. Flaskan är framtagen för att användas på arbetsplatser där man har en vattenautomat installerad för personalens utnyttjande. Ett pumptag är lagom till en mindre platsmugg av standardtyp på ungefär 150 ml och 3-4 pumptag räcker bra till en halvlitersflaska. Tanken är att man bör motivera sina anställda till att dricka mer vatten och på längre sikt skapa en bra allmänhälsa på arbetsplatsen.

Det ligger i varje arbetsgivares vinstintresse att ens personal dricker tillräckligt med vatten. Vattenbrist leder kvickt till slöhet, huvudvärk och nedsatt koncentrationsförmåga – symptom som de flesta försöker bota med kaffe. Kaffe är dock vätskedrivande vilket på sikt försätter oss i en ond cirkel som är svår att bryta. Finns det en vattenautomat med tillgång till både smak samt kolsyra på jobbet så inspireras personalen att dricka mer vatten och håller både sinnesstämning och arbetsförmåga uppe längre.

De flesta vattenautomater på jobbet av relativt nymodig modell är utrustade med kolsyrekran och vattenkylare. Man är endast ett knapptryck ifrån kallt, kolsyrat vatten som nu också kan smaksättas med Aromhusets nyttiga och smakrika aromer – helt efter eget tycke och smak.