Nu kan du njuta av Svart Vinbärssmak i ditt bubbelvatten och i dina godsaker med rent samvete

Att smaksätta sitt kolsyrade vatten med Aromhusets koncentrerade smakessens Svart Vinbär skänker en något syrlig och uppfriskande smak som för tankarna till varma, svenska sommarkvällar. Svart vinbär passar mycket bra i just kyligt, krispigt bubbelvatten, men även i hett vatten som te – på egen hand alternativt som smakförstärkare.

Aromhusets smaker kommer i små flaskor på 32 ml, varje flaska mäter alltså inte mer än ungefär 8 cm och ändå finns det smakkoncentrat för hela 16 liter lätt smaksatt vatten i varje flaska. De går med fördel att använda till eget kolsyrat vatten med hjälp av Wassermaxx alternativt Sodastream maskiner, men också färdigt sodavatten köpt i butik funkar fint. För att dra så mycket smak ur essenserna som möjligt så ska vattnet vara kallt och med mycket kolsyra då kolsyran har en förmåga att intensifiera smaker. Man kan gärna också dosera vattnet en dag innan man dricker det så att smaken får en möjlighet att utvecklas och absorberas i vattnet.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Om man doserar Aromhusets Svart Vinbär enligt anvisningarna, vilket är ca 2 ml per liter vatten – eller 2/3 kapsyl – så får man en större smakupplevelse i jämförelse med de lätt smaksatta dryckerna i affärerna som motsvarar drygt 1 ml essens per liter vatten. Fördelen med att själv smaksätta är att man kan mäta upp hur man vill. Vill man endast ha en klen touch av Svart vinbär smak så tar man i 1 ml, och vill man ha mycket smak så tar man i mer.

Aromhusets smaker går dessutom att förena med varandra. Svart Vinbär är t ex väldigt god i kombination med de andra bärsmakerna alternativt citron för en riktigt fräsch och syrlig smak. På detta smarta vis kan man få fram olika kombinationer närapå i oändlighet och valfriheten man får att välja smak efter humör hemma i sitt kök är något man inte ens kan finna i de mest välsorterade butikerna.

Det roliga med Aromhusets smaker är att man nyttja dem till vad som helst. Som redan har nämnts är just Svart Vinbär mycket smakligt som te essens, men dessutom i grädde som komplement till en härlig paj eller till en sommarfräsch kompott av grädde/yoghurt/glass samt färska frukter alternativt bär. Det gäller att prova sig fram när det gäller doseringen, men Aromhusets särskilda doseringspipett gör det enkelt att precisera och långsamt addera milliliter efter milliliter tills man är tillfreds med smaken.

Att krydda sitt vatten, sin frukostfilmjölk, sin grädde eller sitt te med en god smak är något av en lyx och genom att använda Aromhusets smaker kan man göra detta med gott samvete. Alla smaker, inklusive Svart Vinbär, är helt fria från färgämnen, sötningsmedel samt socker. Trots det är de i mycket små mängder redan rika på fruktiga smaker.

Genom att inte addera socker i sina smaker har Aromhuset lyckats ta fram ett sätt för människor att njuta av smaksatt bubbelvatten och andra godsaker utan att man behöver addera en enda kalori. Perfekt för den som vill hålla figuren under kontroll eller har problem med exempelvis diabetes, men samtidigt vill kunna unna sig goda smaker.

Smaken av svart vinbär tilltalar både vuxna och barn även om det dock mest är vuxna som dras till den. För barn har Aromhuset några särskilt framtagna smaker så att också de kan njuta av gott och festligt bubbelvatten utan att få i sig onaturliga tillsatser och socker i onödan. Allt som allt har Aromhuset 16 goda smaker att välja bland, allt från ovanför nämnda Svart Vinbär till Jordgubbe, Fläderblom och Absint m fl.