Med en kolsyremaskin gör man billigt bordsvatten

Nu kan du göra hemmagjort kolsyrat vatten

Med hjälp av en kolsyremaskin bland hemmets elektriska apparater har man plötsligt möjlighet att kolsyra vatten själv, istället för att köpa det dyrt i butik. Kolsyremaskiner kan man tillämpa för att kolsyra vatten, med eller i frånvaro av smak, men även för att göra egen läsk. Det är en angenäm apparat att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av glädje av, inte minst barnen som tycker att såväl procedur som utfall är superkul!

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Ordinärt, alldagligt vatten omedelbart från kranen i all ära – det kan vara en felfri räddare i nöden när man är supertörstig och måste få i sig rejäla klunkar vatten fort och effektivt – exempelvis efter träning. Men kolsyrat vatten slår slätt vatten vid nästan samtliga andra tillfällen. Bubblorna som uppstår av kolsyran skänker en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med mat som utan. Många gillar att ha en aning kolsyrat vatten på bordet att dricka till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra ordentligt kallt vatten

Kolsyra trivs onekligen bäst i kyligt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Med tanke på att man vill bevara kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kylig som möjligt, is är förträffligt att placera i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så måste vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med Aromhusets fantastiska bordsvattenaromer

För att sätta smak på sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra bästa alternativ. De bidrar till rik, men samtidigt subtil smak som inte på något vis tar överhanden. Det finns 22 olika smaker i Aromhusets utbud av bordsvatten och alla går att sammansätta med varandra, så kombinationerna är nästan oändliga.

Barnen brukar bli oerhört förtjusta i de mjuka smakerna av Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola samt Blåbär medan mer utvecklade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär samt Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en relativ nykomling och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak utomordentlig och måste helt klart prövas! Ingenting fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än enbart bordsvattenaromer

Aromhuset gör inte bara bordsvattenaromer, utan även läskkoncentrat, för den som vill ha mer smak och lite sötma. Bordsvattenaromerna bidrar till ingen sötma åt dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – trots att de innehåller mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med hjälp av en droppe Sucralose alternativt två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) sortiment. Det smaksatta, kolsyrade vatten man hittar i butik har ingen sötma, men man är fri att experimentera hur man vill och stundvis kan lite sötma vara utsökt i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går även att tillämpa till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får alla fördelar som kommer med den hälsosamma, naturella yoghurten, plus ljuvligt mjuk och len smak av Toffee Kola.

Köp dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så slipper du fraktkostnader!