Med en egen kolsyremaskin får du ditt vatten precis som du vill

Soda Vatten kan antingen bestå av ha naturliga salter och mineraler eller av tillsatser. Idag kallar vi vanligtvis all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur lätt som helst att fixa till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream alternativt Wassermaxx.

sodavatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än tidigare. De stora läskföretagen tjänar mängder av pengar på att saluföra buteljerat bordsvatten till allihopa kolsyrefantaster runt om i Sverige – och resten av världen. Det är en oerhörd industri. Dessvärre får både våra plånböcker och vår miljö betala ett någorlunda högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten och läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra sätt och relativt raskt så förorenas vår luft och vårt vatten med en massa giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser omedelbart att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – tillsammans med kolsyra och en aning smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av väldigt hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal person att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten alternativt smaksatt bordsvatten istället för normalt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock förena dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken bara därför att man önskar skydda miljön eller spara några slantar. Om man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper dessutom släpa tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man även bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka och Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer otroligt fint ute i handeln. Om man köper hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man själv kan bestämma precis hur mycket smak man vill ha i samt att man kan framställa sina egna favoritblandningar som eventuellt inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligen med samtliga tillbehör man behöver för att sätta igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en alternativt ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man ibland med smakprover eller andra extra tillbehör.

Så ifall man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det troligen en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får även sitt soda vatten precis så som man vill ha det.