Läs en Soda Stream review inför ditt stundande inköp

Det finns mängder av användbara Soda Stream reviews att läsa på internet. Allt från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, eller på nätshoppar med bedömningsskala på var produkt. En Soda Stream review är således en form av recension på Soda Streams produkter.

Det är förståndigt att iaktta olika produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett köp. Alla personer är inte ute efter samma sak, så genomgående reviews är bäst. Möjligtvis är lågt pris betydelsefullt för en individ medan snygg design är viktigare för en annan.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratmineralvattensodavattenbordsvatten

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor samt smakessenser för läsk – dvs allt man behöver för att göra sina egna kolsyrade drycker.

När det gäller Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta samt gjorda för att producera läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel samt socker i de flesta av sina smaker, några har endast sötningsmedel.

Det finns självklart konkurrenter till Soda Stream, både vad gäller maskinerna, kolsyran och smakerna. Wassermaxx från Aga producerar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller generellt snäppet lägre priser. Aga tävlar även när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Gillar man smaksatt bordsvatten så gör Aga dessutom populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en stor konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort utbud och trumfkortet att de varken tillsätter socker eller sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort utbud av både läskessenser och bordsvattenaromer. De har flera intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får framställa på licens av Pripps.

Vi är flera idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, underhållande och miljövänligt val. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med om man handlar dyra essenser stundtals. Roligt för att det är en rätt så festlig process att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt för att man slipper tillföra vare sig miljövådliga transporter alternativt onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper släpa en massa flaskor och backar och burkar fram och tillbaka till affären.

Med en egen sodastreamer har man därtill tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva placera foten utanför dörren. Barnen anser att det är roligt och det blir lättare för alla i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver därför att må fint.

Soda Stream har idag sex annorlunda modeller i sitt sortiment för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar runt 600 kronor inkl. allting. Efteråt kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och slutligen Penguin som blivit populär eftersom det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget samt smak. Wassermaxx har ganska liknande produkter, så det är värt att kolla runt lite innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till stor hjälp.