Hallonsmak på kolsyrat vatten utan hälsorisk

En typisk somrig smak är hallon som ingår i Aromhusets utbud. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel nyttjas i kolsyrat vatten, men lämpar sig lika enastående i t ex grädde. Därtill innehåller den varken socker alternativt sötningsmedel och ger därmed en väldigt frisk samt naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en riktig svensk klassiker som får bidra med smak åt det mesta i vår smakkultur, allting från yoghurt till marmelad och saft.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han tror kommer att bli en riktig succé i svenska hem. Smakerna från Aromhuset är försiktigt framtagna under många år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker eller artificiella sötningsmedel vilket medför dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av fylliga smaker utan att behöva oroa sig över onödiga kalorier eller kemiska tillsatser.

Man mäter upp efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan alternativt med ämnad doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ungefär 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att hitta bland smaksatt kolsyrat vatten i affär. Sedan kan man självfallet mäta upp mer eller mindre beroende på hur man själv tycker om sitt vatten.

Vi svenskar köper idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett rätt så unikt koncept, speciellt i den grad som det finns här. I utlandet kan man möjligen hitta bubbelvatten som har en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Även på den svenska marknaden är sortimentet något begränsat, men ifall man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en mycket gångbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera med färska bär, glass alternativt till en rykande varm paj. Utomordentligt gott! Alternativt gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker samt philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, dekorera med bär och avnjut en het sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, tror precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en succé i svenska hem. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men även som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – precis som riktiga hallon!