Fräscht vatten på jobbet ger alerta anställda

Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv och den definitivt största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller otaliga funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler samt mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur samt stickningar i musklerna m fl. Därför är det väldigt viktigt att få i sig vatten på jobbet för att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även ifall kaffe måhända är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det också vätskedrivande. Följaktligen är det extra angeläget att dricka vatten kontinuerligt, för att hålla kroppen i balans. Också te driver vätska, medans juice är ett bra komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur viktigt det är för ens prestationsförmåga. Många chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt samt friskt vatten i ens kontor eller korridor hjälper många att minnas att få i sig vätska. En annan sak som absolut muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten samt hitta fokus med. För en chef är det en mycket liten investering för sina anställdas blomstrande.

Det finns flera annorlunda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och ger kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris saluför carbonatorer. En övrig typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.

sodavatten

Kolsyrat vatten är på inget vis mindre hälsosamt än stilla, det är bara lite festligare. Det finns fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns många märken idag som tillverkar aromer för bordsvatten och somliga av dem innehåller varken socker alternativt sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man endast en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Smakligt, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi rätt så borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt besvärligt att kånka runt på. Gott vatten på jobbet gör sannerligen stor skillnad!