Få mumsig päronsmak på ditt kolsyrade vatten med Aromhusets Päron

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras tämligen länge i kylig miljö, men är enormt känsligt för stötar varefter det ruttnar kvickt.

kolsyremaskin

Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns annorlunda sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara relativt torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Oftast används päronet till att ätas som det är, men ibland görs det dessutom mos alternativt juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser för kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var bestämd på att det skulle kunna bli en favorit bland många. Aromhusets Päron är en essens fullständigt utan socker alternativt sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer totalt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt gott och uppfriskande.

Samtliga Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är otroligt välsmakande som den är eller ihop med Äpple alternativt Persika. Päron och Vanilj är också en klockren kombination, om än möjligen lite otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger väldigt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn och vuxna och är absolut ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, trots att det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande tämligen begränsat. Det finns någorlunda många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis otroligt svag och emellanåt hade det varit smakligt med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak och räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man finner i butikens drycker. Det är dock helt upp till en själv om man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen minsann oproblematisk.

Man kan nyttja Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt åstadkomma en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.