Det finns massor Soda Streamer test att finna på webben

Det är möjligt att hitta flera Soda Stream test på nätet. På youtube.com kan man finna mängder av Soda Stream tester där folk testar skilda modeller, funktioner och smaker. Det finns också en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar samt i nätbutiker, och mer professionella som genomförts av tidningar och samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att fundera på när man köper en ny kolsyremaskin. De ledande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, och tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker stundvis upp andra märken samt erbjudanden, stundvis är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Trots att de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med tämligen jämn prestation så finns det relativt stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre och mindre bra kvalitet gällande maskinerna, men priset beror oftast på design samt speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut lite bland de andra när det gäller vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som skänker mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det enbart att trycka på kolsyreknappen, alternativt -spaken upprepade gånger för att erhålla så mycket kolsyra man önskar ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut heter Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast och metall. Dessa flaskor är även snyggt designade, även om de rymmer en aning mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har också en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx skilda kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna samt väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock oerhört duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som en aning av specialister på det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går väldigt bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger samt barer landet runt.

När det gäller själva kolsyran så ser Agas och Soda Streams gaspatroner identiska ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar ungefär 200 kronor att införskaffa ny. Man har dock kommit på en mycket klyftig lösning när det gäller kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Detta gör att konsumenterna sparar slantar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det främst en bra idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Efteråt får man fråga sig själv hur mycket design samt specialattribut spelar roll för en, och till slut var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa och betrakta olika Soda Stream test kan vara en bra hjälp längs vägen.