Bordsvatten med smak av lingon

Det finns tre nykomlingar i Gert Stand AB´s sortiment för kolsyrat vatten, och lingon är en av dessa.

Gert Strand AB har försett livsmedelsindustrin med smak sedan 1974, både i Sverige och utomlands. Företaget, som har sin grund i Svedala, strax utanför Malmö i Skåne, har med Aromhusets smaker för bordsvatten, vispgrädde, kaffe och läsk, haft stora framgångar – inte minst bland personer som önskar minska på sitt intag av socker.

Alla Aromhusets produkter, medräknat den nya bordsvattenaromen lingon, men med undantag för en del läskkoncentrat som innehåller ca 20 % socker mot vanlig läsk, är fullkomligt fria från både kolhydrater samt kalorier. De ger ingen blodsockerpåverkan och är inte farliga för vikten på något vis. Istället skänker de fantastisk smak åt vatten, kaffe och grädde/yoghurt/glass.

bubbelvatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Aromhusets bordsvattenaromer är underbara att ha i sitt hemkolsyrade vatten, flera använder sig av kranvatten och en egen kolsyremaskin för att åstadkomma gott bubbelvatten, istället för att spendera massor av pengar på färdiga bubblor. Med Aromhusets smaker erhåller man dessutom precis den smak man önskar på bubbelvattnet! Det går också fint att droppa aromerna i färdigkolsyrat vatten.

Lingon är en smak som är djupt rotad i svenska hjärtan. Dessa röda små bär som är så goda att äta under skogspromenaden frambringar nostalgi i flera av oss. Lingonsmaken är enastående i vatten, inte för söt och mjuk, men heller inte sur eller bitter, utan exakt lagom och en smak som älskas av alla från 0-110 år.

Alla Aromhusets smaker går dessutom att mixa med varandra! Lingon är en smak som skulle kunna gå väl tillsammans med t ex citron alternativt blåbär – smaker som redan finns i sortimentet.

Aromhusets bordsvattenaromer är oerhört flexibla, de går både att kyla ner och hetta upp så man kan nyttja dem inom bakning, glasstillverkning, isbitar, yoghurt och en massa övrigt. Enbart fantasin sätter gränserna. Samtidigt som vispgräddearomerna är starkare i smak och ger kulör åt grädden/yoghurten så är bordsvattenaromerna mildare och fullständigt fria från färg. Det innebär att de känns naturliga för den som önskar nyttja dem till saker som just yoghurt och glass, men inte riktigt lika festliga som smaksättare till barnens födelsedagstårta.

När man ska mäta upp Aromhusets bordsvattenarom lingon så följer man samma instruktioner som man får med samtliga andra bordsvattenaromer. Två ml arom är lagom för en liter vatten, en praktisk doseringspipett medföljer vid varje köp. Man kan också mäta upp med hjälp av den lilla flaskans kork som rymmer 3 ml arom om man fyller den upp till bredden. Varje flaska innehåller 30 ml arom som räcker till 15 liter vatten om man doserar enligt anvisningar.

Ytterligare information om Gert Strand AB, Aromhuset och samtliga smaker för kaffe, vatten samt grädde finns att få på www.aromhuset.com.

Aromhusets bordsvattenarom lingon finns att köpa på www.allt-fraktfritt.com, precis som alla andra smaker ur sortimentet.