Aromhusets Citron ger ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Som smaksättare i kolsyrat vatten finns det troligen ingen mer traditionell smak än citron. Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allting från matlagning till te. Citron blandas även med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Citron är en smak vi använder till oerhört mycket. Länge har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, också gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen främst också där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan finna på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 annorlunda smakessenser självklart inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och även variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te eller matlagning, bara fantasin sätter stopp. Citron funkar även otroligt bra tillsammans med andra smaker. Tillsammans med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en angenäm balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är enorm. Vi tvingas dricka vatten därför att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen om den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper således bristfällig bismak, ångest för vikt och hälsa och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är enkel och görs med hjälp av smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i affär. Uppskattar man svag smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i en aning mer. Essenserna är högkoncentrerade och var flaska rymmer 30 ml.

Ström säger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och omväxling, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att slippa draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar exakt lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som bestämt kommer att uppskattas.