Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte bara kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt smakfull, skandinavisk design med ädla, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem kulörer som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, orange samt lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

sodavatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär och tre år efter introduktionen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa ett par kolsyremaskiner enormt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance håller i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt enkel att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten samt trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan såklart också smaksätta sitt vatten om man föredrar det, alternativt blanda i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns många goda smaker att testa och annorlunda affärsverksamhet erbjuder olika kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser och Sodastream har ett ganska brett sortiment av läskkoncentrat. Man kan också testa att blanda saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som läsk.

Ett annat affärsverksamhet som har specialiserat sig på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer samt har idag 20 olika smaker i den kategorin. Dessutom har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 olika smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna skänker när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar mun samt kropp på något sätt, därjämte kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig fordom har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt egentligen blott innehåller vatten samt lite smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet enormt billigt gentemot buteljerat vatten samt läsk. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man blott för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en snygg inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden och på ett egen sätt, man får tillgång till färskt samt fräscht bubbelvatten när man vill samt kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men angeläget, art för miljön.