Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är namnet på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag väldigt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner stor omsorg på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som tidigare samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA samt Alcro, för att designa samt välja färgsättning på de fem olika versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev bäckmörkt, crème, brun, brandgul och lime. Det finns en färg här som passar i varje boende! Det är förstås blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av igenom att kunna tappa upp ett glas kyligt vatten och inmundiga direkt utan att bekymra oss för några obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle emellertid kunna njuta ännu mer av detta, och begagna det till både kolsyrat vatten och läsk genom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är många. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör också att man slipper dra med sej en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten och läsk sliter enormt på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa och världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt alternativ som matchar alla från singel till barnfamiljer.

När det gäller smaksättning av kolsyrat mineralvatten så finns det idag en lång rad olika alternativ. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med endast smak, i elegans med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta matchar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset saluför 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med unik samt tydlig smak, men totalt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, med har ett mindre sortiment.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det håller att göra dricka med saftkoncentrat oxå. Det kommer fler samt fler läskkoncentrat och idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt och helt sockerfria varianter. Alla är dock söta – ja.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid minst en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bra för både ett klimat och plånbok.