Aqvia AGA skänker bubblor åt alla

Aqvia AGA är det stora gasföretagets satsning på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omsorg av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som tidigare har samarbetat med storheter som IKEA och Alcro. Man ville offerera den nordiska befolkningen en snygg kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att störa med anskrämlig form.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk form i dämpad rostfritt stål som dessutom fick en specialbehandlad area för att man skulle slippa besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem kulörer – crème, bäckmörkt, lime, brunt och orange och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken kulör man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle hava snygg samt överlagd form, men oxå vara lätt samt smidig att använda. Detta lyckades man också med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fixerad den på maskinen samt trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat vatten på kortare tid än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en form på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har avvikande färgsättning. Både Exclusive och Balance funkar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta apparat alternativt antagligen ha två stycken i samma hushåll.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i regel både flaskor och en gaspatron på köpet så att man kan åka hem och kolsyra sitt vatten genast. Man kan oxå köpa till essenser samt koncentrat för att krydda sitt kolsyrade vatten, också dessa finner man inom samma koncept. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser samt sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett urval av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är totalt sockerfria. Ett annat affärsverksamhet som också säljer läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid tillgång till bubblande fräscht vatten samt när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt köper en ny till reducerat pris. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna samt därjämte sparar man en liten mynt varje gång.

Om man anser mycket om kolsyrade drycker, antingen bara fräscht vatten eller kryddad bubbelvatten eller dricka, så är det totalt klart en begåvad penningplacering att skaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det betydlig bättre för miljön om man slutar köpa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har rest – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären ständigt samt sist men inte åtminstone så är det totalt färdigt snällare mot plånboken. Vårt rena, klara kranvatten är nära nog gratis samt när man antagligen har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten innan det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en investering för både nutid och futurum.