Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste kolsyremaskin

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med skärpa på effektivitet och form. Vi intresserar oss mer samt mer för design och inredning och vill beredvilligt att våra köksprylar skall vara åtminstone lika snygga att se på som enkla att begagna. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Aga Aqvia Exclusive introducerades samt idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en en aning annorlunda design, men ännu samma enkla hantering.

smaksatt mineralvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aga är ett svensk företag med anor från begynnelsen av 1900-talet. Det är ett affärsverksamhet som specialiserat sig på gas samt gasleveranser till allt från industri till enskild bruk. Gas används i långt större utsträckning än man kanske tror samt i hemmet finns det flertal användningsområden för just gas, t ex gasolgrill och balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck och med en egen kolsyremaskin som t ex Stryk Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i regel gas på köpet, men när den tar slut så kan man byta ut alternativt fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det lite, men inte lika mycket som att gång på gång köpa en ny gaspatron.

När man skulle designa Aga Aqvia Exclusive så tog man assistans av den välkända färgexperten och designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika kulörer som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och bäckmörkt, för att alla ska kunna hitta en stilren kolsyremaskin som matchar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en välkänd designer som bland annat har arbetat för IKEA och Alcro.

Man ville göra en attraherande kolsyremaskin i anrik, stilren, Skandinavisk design och det lyckades man väldigt bra med. Maskinerna har designat i Sverige och framställs också här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden och Estland.

När man ska kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kyligt vatten från kranen, spänner fast den i sin kolsyremaskin och trycker på knappen. En gång räcker, men vill man ha riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka ett par gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bäst ur flera synsätt. Dels är det i längden billigare samt dels slipper man bära hem en massa vatten från affären ständigt, men den största tjänste gör man likväl mot miljön igenom att välja dän vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man gillar smaksatt vatten eller läsk så fungerar Aga Aqvia strålande också för detta, man kan köpa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en mängd olika företag. Aqvias egna smaker är goda, typ Aromhusets smaker för bordsvatten och läsk.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt och användarmässigt i toppklass!