Gräddpatroner består av dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner och är i de gräddpatroner som säljs till var sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt även kallad lustgas är en ofärgad gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången utav en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var också bekant för att ha upptäckt syrgasen cirka ett år innan. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flertal, det var ett fason att förlusta sig på olika fester.

Men under år 1844 började man begagna dikväveoxid till medicinska avsikt, en utav den första registrerade användningen av lustgas var av tandläkaren vid namnet Horace Wells, som brukade det för att bedöva sin bedröva från att få en visdomstand utdragen. Efter Horace började allt fler tandläkare att begagna metoden utav lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Numera nyttjas dikväveoxid i patroner som är ett drivmedel till gräddsifoner. De får ens grädde att bliva lätt och perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner har funnits länge ute på marknaden, men den första varianten utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna bubbelvatten i flaskor. Nuförtiden finns bubbelvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära idag, men det säljs fortfarande produkter såsom Sodastreamers för de som önskar att fixa kolsyrat mineralvatten i bostaden när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden nu är gräddsifoner bland de populäraste samt nyttjas runt om i olika restauranger och konditorier. Att begagna en gräddsifon stöder en att få en perfekt vispad grädde som man kan begagna till diverse matlagning och semlor som en semla.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som innehar bestämt sej för att handla en. Helt enkelt består en gräddsifon av en burk, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att starta vispa sin grädde som man köpt i en av flertal mataffärer som finns tillgängliga, är det blott att fylla sin behållare med grädde. Därnäst tar man en av de lustgaspatroner man har och skruvar den på sifonen. Man kan köpa lustgas patroner via webben. När detta är avklarat är det blott att trycka på handtaget och låta grädden komma ut från burk samt blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en lätt skum form.

Bortsett från att gräddsifoner fixar en perfekt vispad grädde, kommer denna produkt även med flera andra fördelar såsom att den kan lätt förvara grädden man innehar just vispat. Detta är unikt tack vare att de andra val när man önskar vispa grädde, som valet av en elvisp inte kommer att deponera vispgrädden man just fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde sedan ha t. ex. tillverkat GI mat samt lägger det i en bunke där den vanligtvis är att torka alternativt bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna behållare och stå sig den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion utav fetter som kommer ifrån vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som ökar över 40 %. Om grädde har en fetthalt som är under 40 % ska den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigtsvis för att grädden inte ska skikta sig.

Grädde blir lätt och beredd för användning direkt med hjälp av en gräddsifon samt patroner fyllda med dikväveoxid.