Garnera tårtan med banangrädde!

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak av banan har flertal användningsområden och tack vare att den är fullständigt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är verkligen inget undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom av banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det gör självklart ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det. vispgrädde LCHF

Så klart har gräddaromerna ytterligare användningsområden än endast till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära hälsosam, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul färg och smak från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver uppskattningsvis 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid medföra aningen konstig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i färgen. Samtliga är oerhört goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första plats vad gäller nytta.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går också att förena för att erhålla till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt spännande grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart tillskott i skafferiet.