Blii form med GI mat recept

Söker man ett sätt att anlända i form innan sommaren, då kan t. ex. GI mat kosten vara den korrekta vägen för dej.

GI i GI mat står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man nyttjar för att se hur snabbt anatomin bryter ned kolhydraterna i vissa födoämnen alternativt rätter. Desto högre GI man innehar, desto fortare bryts maten ner. GI föda är ett fason att gå minska vikt och förtära hälsosammare.

Det är flertal recept man kan komma genom nätet för annorlunda GI maträtter, avhängig på det man diggar. Det är bara att besöka de portaler som erbjuder annorlunda recept och starta välja.

Flera av de recept som finns tillgängliga nuförtiden via webben använder även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flera nyttjar i sina rätter eller semlor. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den inte skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % innehar dens fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fixerad skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas därför vispgrädde.

Det finns flera olika sätt att fixa vispad grädde. Bland andra är därnäst ett par ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i världen väljer vid t. ex. matlagning av GI födoämnen:

Vanlig handvisp

Att använda sig utav en vanlig handvisp när man önskar inneha vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan hitta handvispar i samtliga sorters former, färger samt stoff som plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som vispar får smärta i armen.

El visp

Efter att är det också valet av en elvisp som de flesta hushåll i Sverige redan innehar. Man kan lätt köpa denna alster genom en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas utav flera när det handlar om att vispa grädde samt är enormt praktisk och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon består av en burk, handtag och en patron. Patronerna innehåller lustgas som gör grädden luftig. När man önskar göra en snabb vispad grädde för något man kanske bakar eller lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde samt gänga på en av dina lustgaspatroner.
Därefter kommer grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara luftig, exakt som man alltid vill ha att den skall vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI mat eller bakelse.

En gräddsifon kan man anskaffa via diverse portaler online samt dem brukar inte kosta så mycket. Och med produkten kommer också flertal positiva egenskaper inkluderat, såsom att den är liten samt tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde absolut som den ska vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till degenerering utav fetter.

Bereda din GI födoämnen i bostaden och begagnad en gräddsifon vid behov utav snabb, fluffig grädde.