Använd banangrädde för att garnera tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom från banan har otaliga användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. går det att vispa grädde som varit fryst
Aromhusets gräddarom med smak av banan är verkligen intet undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom från banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det medför förstås ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Givetvis äger gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och arom från banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid utmynna i lite märklig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i kulören. Alla är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första position vad gäller nytta.

Vill man tillverka hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att kombinera för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt dynamisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv tillverka fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.