Silikonslang används allmänt i kontext där man behöver en genomskinlig samt flexibel slang

Exempelvis inom läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang allmänt begagnad.

Silikonslangen tillverkas genom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i adekvat dimension.

Man får därför en slang som är så gott som resistent mot influens av kemikalier. Genom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet samt även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel samt syre.

Till dessa binds alltemellanåt annorlunda art av organiska rester, det vill anföra kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med hjälp av vatten och är relativt tåligt mot kemisk influens.

Silikonmassan är fluffig samt formbar innan den har härdat. Materialet används bland övrigt för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är i huvudsak framtagen för att transportera luft alternativt fluid. Slangen innehar åtskilliga depå armering för att klara höga arbetstryck. Idealisk att använda i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur samt tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna typ av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester eller Nomex.

För bruk inom pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av livsmedel. SH har genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester samt uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 och 3A standard. Mer info: På denna sajten.

Slangtypen tillverkas också i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.