Med tanniner får du det perfekta vinet du drömt om

Har man väl börjat göra eget vin så kan det vara svårt att sluta. Det är spännande att se hur man själv kan få fram en exklusiv och aptitlig smak. Röda viner påverkas stort av tanniner, alternativt garvsyra som man också kallar det för. Det här är tanninsyra som kommer från vindruvornas skal och kärnor och som i rätt koncentration ger en förnäm strävhet samt mustig smak.

Du kan införskaffa tanniner för att addera ditt vin i korrekt proportion

Numera så kan man garvsyra inhandla för att själv addera denna till vinet som man producerar hemma. Garvsyra pris är löjligt lågt så detta är inget att grubbla så mycket på. Något man ska fundera på är att tanniner vin blir gott av inte endast behöver komma från lagring i kärl av trä. Man kan lagra i vanliga flaskor och få samma effekt ifall man endast har rätt typ av tannintillsats.

garvsyra

Införskaffa rätt tannin för den bästa smaken på ditt hemlagade vin

När du ska tannin inhandla så är det betydelsefullt att du får en typ som verkligen är till för vin. Garvsyra kaffe påverkas av är ej samma sak som den syra som skänker strävheten i viner. Se till att du beställer en produkt som bestämt är till för vintillverkning.

När ett vin har tillverkats av druvor som har ett tannininslag som är omoget så kan man få en riktigt otrevlig smak. Detta slipper man då man ser till att införskaffa rätt tannin från början. Därnäst så kan det självklart vara så att man får lagra vinet en längre tid därför att få fram den rätta smaken. Här får man prova sig fram för att påträffa den rätta balansen.

Vägen till det perfekta vinet går vanligtvis genom forum online

Även om du måhända har sysslat med egen vintillverkning ett tag så finns det mycket att inlära. Det är ju inte blott det där med tanniner som man ska ha koll på för att få en god smak på vinet.

Numera så kan man lätt komma i kontakt med andra som också gör eget vin. I forum online så kan man ställa frågor samt mottaga förslag. Detta gör det så mycket roligare att producera vin och man kan undvika onödiga misstag. Tänk på att ge tillbaka då du söker information i forum. Det finns ju säkert saker som du kan och som andra skulle vilja veta.

Inför nästa sats hemmagjort rödvin

Före nästa omgång hemmagjort vin så kan det vara förståndigt att gå igenom det som behövs för ett lyckat vin. Länk till mer information. Se till att du har allting på plats innan du börjar. Den där påsen med garvsyra är liten och ser så obetydlig ut men det kan vara förståndigt att beställa några stycken i god tid så att du slipper söka i vanliga butiker efter detta då du redan har dragit igång tillverkningsprocessen.

Handla online i god tid (hembryggning.se har perfekt tannin, allt-fraktfritt.se är också bra) så att du har allting hemma då det till slut blir dags för nästa omgång av ditt unika vin!