Med hjälp av en tratt hamnar vätskan där den ska

För att lättare kunna hälla över vätska från ett kärl till ett annat så kan det vara bra att ha tillgång till en tratt. Den hjälper på ett effektivt vis att noll spill uppstår. Beroende på vilken typ av vätska som ska hällas kan slöseri vara mindre bra. Ska man till exempel hälla över bensin från en bensindunk i en tank kan det bli dyra droppar att spilla. Spill under hemmaprocessen vid vintillverkning kan också uppfattas som förhållandevis kostsamt i längden.

tratt

Till sin form är tratten konformad och öppningen är som störst där man häller vätskan. Att tratten smalnar av och undertill blir till ett rör medför att det såklart lättare går att rikta där man vill att vätskan ska hamna. Det handlar ju vanligtvis om att vätska ska överföras till en behållare som har en ringa mynning.

En tratt kan vara bra att ha i flera annorlunda sammanhang. Det tycks som att tratten till exempel är ett måste i köket. Flera använder tratt när man kokar saft eller häller upp ingredienser. Tratten kan även vara bra att ha när man ska hälla upp olja eller bensin till bilen, båten eller vilket motordrivet fordon det nu kan handla om. stor tratt köpa.

I somliga fall kan det vara lite tufft att komma åt med tratten. Då kan man köpa till ett slags böjbart förlängningsrör, men i många fall ingår sådant tillbehör. Typiska material på trattar är rostfritt stål alternativt plast.