Med hjälp av en spridarramp får du bort oönskad mossa I gräset

Våren är härlig bortsett från ovälkommen mossa som växer fram. En del gillar den här doften som påminner om skog samt natur medans andra är intill att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten och en ändamålsenlig spridarramp.

spridarramp för järnsulfat

Fäst en spridarramp på vattenkannan och döda mossan!

Numera så är det flera som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som dessutom är enastående för gräset. Järnsulfat mot sniglar är likaså rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man alltså flera fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har eventuellt en enkel pip alternativt en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hallå till det fina gräset

Flera undrar ifall man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut och vad man gör för att hålla det nätt. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff ovän som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att undersöka lite mer om vad mossan ej gillar och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är nämligen ett nyckelord som du ska observera.

Starta med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, alternativt köp järnsulfat. Nästa moment blir att mixa rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Detta borde du göra utomhus med en bra skopa och bra föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå sakta över gräset medan som du tippar på kannan för att fukta med blandningen av järnsulfat samt vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara rätt så behaglig att genomföra en fin vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns likaså en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allt som behövs

Den här typen av mossbekämpning är praktisk och effektiv och det räcker att du utför den en gång på våren innan gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger innan du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten men tänk på att du dessutom ska göra livet svårt för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Länk till mer data.

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att avlägsna mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid eller Fulstopp om det är ljusa plattor. Resultatet blir en tomt som ser bättre ut och som även mår en aning bättre tack vare din omsorg samt omvårdnad.