Kom igång med bryggningen med hjälp av boken Hemmaframställning av Vin

I drygt 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera skilda reviderade upplagor. Boken består av mängder användbar upplysning om hur man på bästa vis brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att enbart gilla att dricka vin dessutom börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en utvecklande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del personer avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. osäkerhet samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar oupphörligt metoder för vinframställning överlag. Det dyker jämt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.

Utvecklingen är betydande på så vis att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur också processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att avsevärt påverka slutresultatet. Man bör vara noga med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del nödvändig utrustning för att komma igång att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och dessutom till omtappning. Därtill krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett tips är att inför bryggningen skriva ned precis allting som behövs, och dessutom göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar ganska lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är dessutom betydelsefullt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Inspektera självklart så att utrustningen också är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer noga information om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer få utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning och vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner. Klicka Här för mer info Brandy

Hur får man tag i boken? Det är rentav enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är fullkomligt gratis att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart