Hemmaframställning av vin av Kjeld Erlandsen

Det är mycket som har utvecklats inom Hemmaframställnig av vin. Bland annat har utrustningen i sig blivit bättre, men även jästekniker och övrigt som har med bryggprocesen att göra. Den som synnerligen vill fördjupa sig bör exempelvis undersöka boken Hemmaframställning av vin skriven av Kjeld Erlandsen. Det är en bok som har funnits på marknaden i över 30 år och har hjälpt otaliga vinbryggare att nå utmärkt resultat.

Hemmaframställning av vin är en oerhört uttömmande bok som börjar med att klargöra att vin är en angenäm hobby. Gemene man bör ha möjligheten och glädjen att brygga husets egen specialitet och årgång, vilket upplevs genom att experimentera under processens varierande moment.

I boken betonas att råvarorna och urvalet och möjligheterna för experiment är oändliga. Kjeld begränsar sig dock och föreslår de bär och frukter som givit honom de mest fängslande smakerna. Han delar in råvarorna i en mängd skilda kategorier. Bland annat nämner han trädgårdens frukter, trädgårdens prydnadsbuskar och sådant man kan lokalisera under skogsturen.

Råvaror inom första kategorin är bland annat äpplen, päron samt plommon. Vad beträffar prydnadsbuskar så nämner han bland annat måbär, kvittenträd och blåbär. I skogen finns möjligheten att hitta många vilda bär. Han nämner annorlunda slags nypon, kråkbär, havtorn, björnbär, slånbär med mera.

Mot bakgrund av dessa fåtal exempel med råvaror så inser man tämligen kvickt att vin kan smaka väldigt olika. Frukt och bär ska naturligtvis vara mogna och goda ifall de ska användas till vinframställning

I boken står det noggrant om den nödvändig utrustning som bör användas och det ges också råd på kringutrustning som är utmärkt att innehava. Den nödvändiga utrustningen enligt Erlandsen är ett jäskärl på 25 liter, en hävert åt omtappning och upptappning, en gummitätning med jäsrör. Men det finns som sagt en del andra hjälpmedel och tillbehör som kan vara nyttiga. Klicka Här för mer info Rom

En mycket given källa för dina köp av sådant som har med hemmaframställning att göra, är Gert Strand AB. Företaget besitter mångårig erfarenhet av vinbryggning och är gärna behjälpligt med sina unika produkter. Vinbryggaren kan exempelvis inhandla aktivt kol från företaget, vilket är betydelsefullt för att rena vattnet från mångahanda föroreningar. Ifall vattnet till bryggsatsen inte är nog fräscht finns nämligen en överhängande risk att vinets smak blir förvrängd.