Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Det är minsann inte så besvärligt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis samt ugn där man enkelt kan bestyra med korrekt temperatur för mäskning samt resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man lätt online som till exempel bryggsocker.

bryggsocker

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man hela tiden tvingas rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin eller ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning inte fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således genom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska inträffa.

Brygga öl med bryggsocker alternativt endast med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som sannerligen är till för ölbryggningen.

Något som får flertal att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av engagemang. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som anser att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten anser ofta att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som möjligen inte är fullkomligt framgångsrik.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. För att hitta rätt formel så kan det vara klokt att komma igång med ett mindre kok så att man inte behöver kasta så avsevärt om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På webben så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt tillvarata pengar på att handla online.

På nätet bör du också bevista forum där folk diskuterar ölbryggning.