Vilken är korrekt msm dosering?

För bästa resultat av msm pulver så är det viktigt att man använder sig av rätt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror självklart på vad det är som man behandlar. Låt oss kika en aning närmre på olika användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan hälsokosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i bra medicinförpackningHög kvalitet Metylsulfonylmetan MSM pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hud alternativt som har stora bekymmer med akne och ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt frikostig med msm dosering men man behöver inte överdriva. Det går till exempel bra att ta ett kryddmått som man blandar med lite vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

Därför att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask alternativt smet för att bearbeta punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask alternativt hur många punkter man vill bearbeta så kan man behöva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Om du vill behandla stela leder, värk, eksem eller utmattning genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar förorda en stegvis ökande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därefter trappa upp så att man till sist når cirka 3 gram per dag.

Att man börjar varsamt beror inte bara på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är även så att pulvret i början kan upplevas som lite beskt. Detta förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken lite utstickande. På denna länk kommer fler tips: artroskosttillskott online

Om man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett väldigt gott alternativ ifall det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en viss period. Tanken är ju att man ska rehabilitera kroppens naturliga jämvikt och bistå cellerna att arbeta som de ska och inte att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt normalt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Mot Atros, som är kroniskt, tar man ständigt. Gärna i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver åt djur. Då försvinner alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll och hälsovårdsnämndens tillsyn. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, endast etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen ifall man upplever att energinivåer går ned igen alternativt huden blir torrare samt rynkig några månader efter avslutad behandling. Det kan ju också vara förståndigt att överväga hur ens diet och livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det passande att alltid ta lite varje dag, som kosttillskott msm. För bästa effekt är det betydelsefullt att ändra ohälsosamma mönster samtidigt som man intar msm kosttillskott.