Artros kan behandlas med glukosamintabletter

Om du tror du drabbats av artros bör du direkt kolla upp det med läkare, Man ska alltid uppsöka en läkare för att tillstyrka att det sannerligen rör sig om artros i knä, artros axel eller var man nu upplever smärta och minskad flexibilitet. Men det kan likaså vara smart att börja med glukosamintabletter som innehåller ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkan och som kan skänka utökad rörlighet i leden som har drabbats.

glukosamin

En effektiv kur med glukosamintabletter samt viktiga övningar

Bortsett från att rådslå med en skicklig läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man dessutom börja med sjukgymnastik. Det här betyder icke nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är specialist på saker som artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man också genomföra själv.

Lär man sig enbart korrekt övningar så behöver man inte ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För somliga så kan det vara komplicerat att vara konsekvent då man icke har en sjukgymnast som väntar eller ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås också något som man skall överlägga då man planerar för att hantera artrosen.

Köp glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs även som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att handla glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt såsom all-fraktfritt.se så finner man precis samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därutöver lätt att beställa den här typen av varor online. De skickas snabbt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan medföra att man får förbättrad rörlighet och även speciell smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på personer har fått lite skilda resultat men det lutar ändå mot att det här är ett ämne som minsann gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin funkar. Men de är samtliga utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaså står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor före behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att berätta detta också.

Även om läkare vet att det här ämnet rentav gör en skillnad så är det inte så enkelt att de jämt kan rekommendera att ta det som tillskott. Det här beror på att man behöver ytterligare studier som kan belägga att det minsann funkar på samtliga patientgrupper och antagligen viktigare, att man måste prova att det är säkert för gravida och andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan också intyga att de sannerligen mår bättre och detta är kanske viktigare än flertal studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.