Vilka likheter finns det mellan bakpulver och bikarbonat?

Går det att använda bikarbonat istället för bakpulver?

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ideligen lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns även andra skillnader som kan vara bra att ha koll på.

bröd

Bakpulver för bakning och för annat som tvingas göras därhemma

När det innefatta bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett om man ska baka scones alternativt en aptitlig chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra samt stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka endast med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan ej använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har flera namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är detsamma som natriumvätekarbonat alternativt E500 som är en annan benämning på detta salt.

I ren form så får man bättre verkan vid städning

Bakpulver bikarbonat är således en blandning av flera ingredienser medan natriumbikarbonatet är den rena formen. Om du ska rengöra med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Du kommer förstås också att se verkan med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det fräscht. Men bästa effekten får man med den rena formen som man även kan få i en aning större förpackningar till ett bra pris.

Ifall du vill utföra en smet så är originalformen likaså bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du efteråt behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det ultimata är att ha bikarbonatet hemma för skilda behov

Förväxla inte natriumkarbonat samt bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 skilda saker. Båda finns på allt-fraktfritt.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja. Klicka på denna länk nu för mer städa med bikarbonat info.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man någorlunda snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det förädla saltet som både jäser och gör rent så ordnar allt sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar samt smuts. Omvänt sett så är det ej lika självfallet.

Därtill så kan man nyttja bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt petig så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. Det mesta I hemmet blir på det här viset en lätt match.